در همایش Meta Connect 2024 چه گذشت؟

مارک زاکربرگ در آغاز همایش Meta Connect 2024، از هدست‌های جدید متا با نام‌های “Meta Quest 3” و “Meta Quest 3s” رونمایی کرد. هدست‌های جدید واقعیت ترکیبی متا با رزولوشن بالا، تجربه‌ای باکیفیت و جذاب از واقعیت مجازی (VR) و واقعیت ترکیبی (MR) را برای کاربران فراهم می‌کنند. مدل Quest 3s با قیمت ۲۹۹ دلار و مدل پیشرفته‌تر Quest 3 با ۵۱۲ گیگابایت حافظه و نمایشگر ۴K با قیمت ۴۹۹ دلار عرضه می‌شوند. در ادامه ویدئو کامل از مراسم را با زیرنویس فارسی که به صورت اختصاصی در جهاد دانشگاهی صنعتی شریف آماده شده است را می توانید مشاهده کنید.

ویژگی‌های کلیدی Quest 3

زاکربرگ تاکید کرد که “Meta Quest 3” از قدرتمندترین هدست‌های واقعیت ترکیبی در بازار است که تجربه‌ای بسیار پیشرفته را ارائه می‌دهد. از جمله ویژگی‌های کلیدی آن می‌توان به “High-Resolution Color Mixed Reality” اشاره کرد که به کاربران اجازه می‌دهد به صورت همزمان در دنیای فیزیکی و مجازی تعامل کنند. همچنین، قابلیت‌های پیشرفته Hand Tracking و کنترلرهای جدید با نام Touch Plus Controllers برای دقت بیشتر، تجربه‌ی بازی‌ها و برنامه‌های مختلف را بهبود می‌بخشند.

ویژگی‌های quest 3

تجربه‌های Mixed Reality و Metaverse

یکی از بخش‌های جذاب این هدست‌ها، امکان اجرای برنامه‌های مختلف از بازی‌ها و شبکه‌های اجتماعی تا بهره‌وری و تماشای ویدئو در یک دستگاه واحد است. در بخش‌های مختلف همایش، نشان داده شد که چگونه کاربران می‌توانند با استفاده از هدست‌های Quest 3 به انواع برنامه‌های ۲ بعدی موبایل، ریموت دسکتاپ برای کامپیوتر و حتی تجربه‌های کاملاً غوطه‌ور (Immersive) دسترسی داشته باشند.

متا همچنین اعلام کرد که اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی محبوب خود را مانند Instagram و Facebook برای Mixed Reality بازطراحی کرده است. کاربران می‌توانند با استفاده از این هدست‌ها، به فیدها، ریلزها و دیگر محتوای اینستاگرام و فیس‌بوک در محیطی جذاب و بزرگ دسترسی داشته باشند.

به گفته زاکربرگ، متا با همکاری مایکروسافت در حال به‌روزرسانی ریموت دسکتاپ برای هدست‌ها است و کاربران به زودی می‌توانند به راحتی به هر کامپیوتر ویندوز ۱۱ متصل شوند و از مانیتورهای مجازی بزرگ برای کارهای خود استفاده کنند.

معرفی Hyperscape شرکت متا در همایش 2024

همچنین متا اعلام کرد که در حال توسعه یک ویژگی جدید با نام “Hyperscape” است که به کاربران اجازه می‌دهد از طریق دوربین گوشی‌های خود، یک اتاق فیزیکی را اسکن و آن را به صورت مجازی بازسازی کنند یا حتی به اتاق‌هایی که توسط دیگران اسکن و به اشتراک گذاشته شده‌اند، وارد شوند.

بازی‌های جدید برای Quest 3

بخش دیگری از این همایش به بازی‌های جدید اختصاص داشت. متا از بازی‌هایی مانند “Batman Arkham Shadow” رونمایی کرد که به صورت انحصاری برای خانواده هدست‌های Quest 3 عرضه می‌شوند. علاوه بر آن، تمامی خریداران این هدست‌ها در فصل پاییز، به طور رایگان به این بازی‌ها دسترسی خواهند داشت.

معرفی Meta AI و مدل‌های جدید Llama 3.2

زاکربرگ همچنین از به‌روزرسانی‌های جدید Meta AI خبر داد و اعلام کرد که مدل‌های جدید Llama 3.2 به صورت Open-Source عرضه می‌شوند. یکی از ویژگی‌های مهم این مدل‌ها Multimodal بودن آن‌هاست؛ به این معنی که Meta AI قادر است تصاویر را به صورت مستقیم، همراه با متون درک کند.

معرفی lima 3.2 در سال 2024

این مدل‌های هوش مصنوعی جدید قابلیت‌های خلاقانه متعددی دارند که یکی از آن‌ها “Imagine Edit” است. این ویژگی به کاربران اجازه می‌دهد تا تصاویر را به سادگی با استفاده از زبان طبیعی ویرایش کنند. به عنوان مثال، کاربران می‌توانند یک عکس را آپلود کرده و از طریق دستورات صوتی یا متنی، آن را به دلخواه ویرایش کنند.

زاکربرگ همچنین تأکید کرد که در آینده نزدیک، تعامل با هوش مصنوعی از طریق Voice Commands به روشی بسیار طبیعی‌تر و سریع‌تر نسبت به Text Commands تبدیل خواهد شد. در نتیجه، کاربران قادر خواهند بود با Meta AI در تمامی برنامه‌های اصلی متا، مانند واتس‌اپ، مسنجر و اینستاگرام به مکالمات صوتی طبیعی بپردازند.

امکانات خلاقانه برای تولیدکنندگان محتوا

در این همایش، از ابزارهای خلاقانه جدیدی برای تولیدکنندگان محتوا رونمایی شد. یکی از این ابزارها، قابلیت Automatic Dubbing برای Reels است که در حال حاضر با دو زبان انگلیسی و اسپانیایی آغاز شده است. این ویژگی به تولیدکنندگان محتوا امکان می‌دهد تا ویدئوهای خود را به صورت خودکار و با صدای واقعی خود، به زبان‌های دیگر دوبله کنند. علاوه بر آن، Lip Syncing نیز به طور خودکار با زبان جدید هماهنگ خواهد شد تا ویدئو طبیعی‌تر به نظر برسد.

معرفی عینک هوشمند ریبن متا در همایش سال 2024

رونمایی از نسل جدید عینک‌های هوشمند Ray-Ban Meta Smart Glasses

یکی دیگر از موارد معرفی شده در همایش، نسخه جدید عینک‌های هوشمند Ray-Ban Meta Smart Glasses بود که به عنوان یک عامل کلیدی در تجربه‌های AI به شمار می‌آید. این عینک‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا در تمام طول روز، بدون نیاز به استفاده از گوشی‌های هوشمند، با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کنند و اطلاعات لازم را از طریق Meta AI دریافت کنند.

در این همایش، از نسخه جدید این عینک‌ها با قاب‌های شفاف رونمایی شد که به کاربران امکان می‌دهد به راحتی فناوری‌های به کار رفته در آن را مشاهده کنند. متا اعلام کرد که هدف اصلی طراحی این عینک‌ها، فراهم کردن تجربه‌ای یکپارچه و طبیعی از واقعیت ترکیبی است.

معرفی عینک هوشمند جدید متا در همایش 2024

عینک‌های هوشمند AR و نسل جدید “Orion”

در بخش پایانی همایش، متا از عینک‌های هوشمند AR جدیدی با نام Orion رونمایی کرد که به گفته زاکربرگ، پیشرفته‌ترین عینک‌های جهان در زمینه واقعیت افزوده هستند. این عینک‌ها به عنوان یک دستگاه AR با Wide-Field-of-View Holographic Displays طراحی شده‌اند که به کاربران اجازه می‌دهد هولوگرام‌هایی با کیفیت بالا و با اندازه‌های مختلف را در محیط فیزیکی خود مشاهده کنند.

این عینک‌ها دارای نمایشگرهای کوچک و پیشرفته‌ای هستند که به کاربران اجازه می‌دهند همزمان به دنیای فیزیکی و دیجیتال دسترسی داشته باشند. همچنین از طریق Voice and AI Commands، Hand Tracking و Eye Tracking، کاربران می‌توانند به راحتی با رابط کاربری تعامل کنند.

Orion همچنین از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند Wrist-Based Neural Interface استفاده می‌کند که به کاربران اجازه می‌دهد از طریق سیگنال‌های عصبی ارسال شده از مچ دست، با دستگاه ارتباط برقرار کنند.

متا اعلام کرد که این عینک‌ها به عنوان یک Dev Kit به صورت داخلی مورد استفاده قرار خواهند گرفت تا نرم‌افزارهای مورد نیاز برای آن‌ها توسعه داده شود و همچنین با همکاری تعداد محدودی از همکاران خارجی، محتواهای متنوعی برای آن‌ها ایجاد شود.